Fix snel
je Hovenier

Op FixAway vind je jouw Hovenier razendsnel.

Of het nu om een normale of een spoedklus gaat, een Hovenier via FixAway betekent gegarandeerde kwaliteit. Elke vakman die jij nodig hebt voor jouw klus staat ingeschreven bij de KvK en wordt door FixAway gescreend. Zo ook de Hovenier voor jouw klus. Met FixAway kom je dus niet voor verassingen te staan als het gaat om kwaliteit, tarief of beschikbaarheid.

De werkzaamheden van hoveniers heel divers zijn. Ze voeren eigenlijk alles uit dat te maken heeft met het aanleggen en onderhouden van tuinen en groenvoorzieningen, maar de werkzaamheden zijn grofweg onder te verdelen in de categorieën ontwerp, aanleg en onderhoud.

Een hovenier kan een tuinontwerp maken dat daarna gebruikt wordt als de blauwdruk voor het aanleggen van een nieuwe tuin. Dit kan variëren van een eenvoudige schets tot een detailtekening op schaal met daarbij een beplantingsplan en verlichtingsplan. Een gedetailleerd tuinontwerp wordt vaak gemaakt door een tuinontwerper of tuinarchitect, terwijl een schetsontwerp door de meeste hoveniers zelf gemaakt kan worden.

In een tuinontwerp worden al jouw wensen en ideeën verwerkt, en bovendien zal er ook rekening gehouden worden met wat er wel en niet mogelijk is in jouw tuin en met het budget dat jij te besteden hebt. Door een tuinontwerp te laten maken wordt er van tevoren al goed nagedacht over de indeling van de tuin en voorkom je problemen tijdens het aanleggen van de tuin. En veel hoveniers rekenen geen kosten voor het maken van een tuinontwerp wanneer je de uitvoering ervan aan de hovenier zelf gunt.

Bij een hovenier kan je terecht voor zo goed als alle werkzaamheden in en rondom jouw tuin, van het plaatsen van een schutting tot de complete aanleg of renovatie van je tuin. Hier volgt een overzicht van de meest voorkomende tuinaanleg werkzaamheden die hoveniers uitvoeren: ontwerpen van tuinen en groenvoorzieningen en het geven van advies, grondwerk zoals afgraven, ophogen en egaliseren, en het aan- en afvoeren van grond en zand, leggen van bestrating en sierbestrating, zoals een terras, oprit of tuinpad, aanleggen van een vijver en andere waterpartijen, aanleggen van een gazon of het leggen van kunstgras, plaatsen van tuinafscheiding, zoals een schutting, tuinhek, hekwerk, haag of heg, overkappingen plaatsen, zoals een veranda, pergola of terrasoverkapping, maken of plaatsen van houten bouwwerken zoals een tuinhuis, schuur of blokhut, aanleggen van tuinverlichting, installeren van een beregeningsinstallatie of sproeisysteem, maken van beschoeiing of het plaatsen van een damwand of keerwand, aanleggen van drainage voor het afvoeren van water in je tuin.

Snel en gemakkelijk een vakman voor jouw klus

Plaats jouw klus