Fix snel
je Loodgieter

Op FixAway vind je jouw Loodgieter razendsnel.

Of het nu om een normale of een spoedklus gaat, een Loodgieter via FixAway betekent gegarandeerde kwaliteit. Elke vakman die jij nodig hebt voor jouw klus staat ingeschreven bij de KvK en wordt door FixAway gescreend. Zo ook de Loodgieter voor jouw klus. Met FixAway kom je dus niet voor verassingen te staan als het gaat om kwaliteit, tarief of beschikbaarheid.

Een Loodgieter is iemand die zich bezighoudt met het plaatsen, onderhouden en repareren van sanitair, waterleidingen, rioleringen en verwarmingsinstallaties. De naam Loodgieter is eigenlijk wat achterhaald; die is vernoemd naar wat een Loodgieter vroeger deed, namelijk het gieten van lood voor loden pijpen. Het gebruik van lood is nu verboden in waterleidingen. Daarom worden Loodgieters nu ook wel eens aangeduid met de term ‘installatiemonteur’.

Wat doet een Loodgieter?

Een Loodgieter plaatst en demonteert douches, toiletten en ander sanitair en is verantwoordelijk voor het onderhoud van (water)leidingen, riolering en verwarmingsinstallaties. Omdat het takenpakket van een Loodgieter zo breed is, zou installatiemonteur eigenlijk een beter passende naam zijn. Een Loodgieter komt vaak om de hoek kijken bij lekkages en verstoppingen, maar doet veel meer dan alleen het verhelpen van dit soort problemen. Een Loodgieter houdt zich onder andere bezig met de volgende werkzaamheden: werktekeningen, productinformatie en -specificaties controleren en aan de hand hiervan een werkplan bepalen, monteren van sanitair, installatie van cv-ketels en boilers, aanleggen, checken en repareren van waterleidingen, snijden, verbinden en buigen van pijpleidingen, aanleggen en fitten van gasleidingen, lekkages opsporen en verhelpen, repareren van kapotte afvoeren, vervangen of repareren van goten, onderhoud van kranen, gereedschap en materiaal selecteren, inmeten van installaties en leidingen, informeren van klanten, verkopen van kranen, douches en andere sanitaire benodigdheden.

Snel en gemakkelijk een vakman voor jouw klus

Plaats jouw klus