Fix snel
je Metselaar

Op FixAway vind je jouw Metselaar razendsnel.

Of het nu om een normale of een spoedklus gaat, een Metselaar via FixAway betekent gegarandeerde kwaliteit. Elke vakman die jij nodig hebt voor jouw klus staat ingeschreven bij de KvK en wordt door FixAway gescreend. Zo ook de Metselaar voor jouw klus. Met FixAway kom je dus niet voor verassingen te staan als het gaat om kwaliteit, tarief of beschikbaarheid.

Laten we beginnen met wat een metselaar nou eigenlijk precies doet. Een metselaar bouwt muren door stenen tegen elkaar te plaatsen, met daartussen metselspecie. Metselspecie wordt ook wel “mortel” genoemd, en houdt de stenen bij elkaar. Belangrijk hierbij is dat de stenen recht worden geplaatst. Een scheve muur is ten eerste natuurlijk lelijk, maar ten tweede ook instabiel. Het is dus van groot belang dat een metselaar nauwkeurig te werk gaat.

Metselaars maken onderscheid tussen ‘schoon’ metselen en ‘vuil’ metselen. Wanneer een muur na het metselen nog moet worden afgewerkt met stuc- of timmerwerk is er sprake van ‘vuil’ metselwerk. De afwerking hoeft namelijk nog niet netjes te zijn, het gaat er vooral om dat de muur goed staat. Wanneer de gemetselde muur niet meer wordt afgewerkt dient deze wel netjes afgewerkt te zijn, en is er dus sprake van ‘schoon’ metselwerk.

Het beroep metselaar houdt niet alleen in dat een metselaar alleen verantwoordelijk is voor metselwerkzaamheden. Een metselaar is bijvoorbeeld ook verantwoordelijk voor het aanbrengen van alle isolatiemateriaal in gevels. Daarnaast is het zo dat goede metselaars zelfstandig profielen kunnen stellen als stelleur. Afhankelijk van de soort metselaars is het denkbaar dat een metselaar ook ingezet kan worden voor het metselen van binnenwanden, die opgebouwd worden uit gipsblokken of ingezet kan worden als lijmwerker. Een lijmwerker werkt met kalkzandsteen blokken. De kerntaak van een metselaar is wel het metselen met gevelstenen, echter zijn de meeste metselaars allround bouwvakkers.

Snel en gemakkelijk een vakman voor jouw klus

Plaats jouw klus