Fix snel
je Schilder

Op FixAway vind je jouw Schilder razendsnel.

Of het nu om een normale of een spoedklus gaat, een Schilder via FixAway betekent gegarandeerde kwaliteit. Elke vakman die jij nodig hebt voor jouw klus staat ingeschreven bij de KvK en wordt door FixAway gescreend. Zo ook de Schilder voor jouw klus. Met FixAway kom je dus niet voor verassingen te staan als het gaat om kwaliteit, tarief of beschikbaarheid.

De werkzaamheden van een schilder zijn uiteenlopend, maar over het algemeen is een schilder te omschrijven als iemand die houtwerk, kunststof, beton en vele andere materialen van verf voorziet. Verder is niet alleen schilderen een van de werkzaamheden, maar behoren ook onderhoud, renovatie en reparatie tot de werkzaamheden van een schilder.

Schilders hebben vele benamingen. Zo worden sommige schilders binnenschilders of buitenschilders genoemd. En anderen weer huisschilders of winterschilders genoemd. Over het algemeen gaan huisschilders in de lente en in de zomer veelal aan het werk. Buiten deze perioden is het wat rustiger voor schilders, vaak omdat mensen hun woning graag winterklaar willen hebben en in de winter weinig aandacht besteden aan schilderwerk. In de winter geven schilders dus vaak korting om toch aan wat extra werk te komen. De schilders die in de winter veelal aan het werk gaan worden ook wel eens winterschilders genoemd. Hoewel dit vaak ook slaat op de schilders welke vlak voor de winter en vlak na de winter de woning weer hun beschermende laag geven om de elementen weer te trotseren.

De voornaamste werkzaamheden van een schilder zijn de volgende: verrichten van nieuwbouwschilderwerk, onderhoudsschilderwerk en/of reparatieschilderwerk op locatie, zowel binnen als buiten, verrichten van schilderwerk aan losse objecten in de werkplaats (zoals kasten, stoelen en deuren), aanvoeren van werkmateriaal (bijvoorbeeld ladders, trappen en rolsteigers), voorbehandelen van ondergronden (bijvoorbeeld schuren, plamuren en afkrabben), aanbrengen van verfsystemen (grond-, hecht-, tussen- en afwerklagen), aanbrengen van (gespoten) laklaag, plaatsen van beglazingssystemen, afwerken van wanden (aanbrengen wandbekleding), beheren van de werkvoorraad (en eventueel melden van tekorten), conserveren van metaal, registreren van verrichte werkzaamheden (naar tijdsbesteding en aard van de werkzaamheden), overleggen over de werkzaamheden met opzichters, aannemers, collega-vaklui en andere betrokkenen (zowel intern als extern), bestuderen en naleven van veiligheids-, hygiƫne- en milieuvoorschriften (onder meer Arbo-voorschriften en HACCP-normen), begeleiden van nieuwe medewerkers en/of leerlingen, eventueel verrichten van kleinschalig tegel-, timmer- of herstelwerk.

Snel en gemakkelijk een vakman voor jouw klus

Plaats jouw klus