Fix snel
je Timmerman

Op FixAway vind je jouw Timmerman razendsnel.

Of het nu om een normale of een spoedklus gaat, een Timmerman via FixAway betekent gegarandeerde kwaliteit. Elke vakman die jij nodig hebt voor jouw klus staat ingeschreven bij de KvK en wordt door FixAway gescreend. Zo ook de Timmerman voor jouw klus. Met FixAway kom je dus niet voor verassingen te staan als het gaat om kwaliteit, tarief of beschikbaarheid.

Een timmerman is iemand die (delen van) bouwwerken construeert, repareert of monteert, waarbij het meestal gaat om houten constructies. Voorbeelden hiervan zijn kozijnen, dakconstructies, ramen, deuren, wanden en vloeren.

Binnen het vak van timmerman zijn er naast de ‘normale’ allround timmerman ook meer gespecialiseerde functies, bijvoorbeeld betontimmerman, meubelmaker en machinaal houtbewerker. Een timmerman kan ook werkzaam zijn als onderhoudstimmerman. In dat geval zal een timmerman in veel gevallen samenwerken met schilders, die ook verantwoordelijk zijn voor het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden. Als een schilder bijvoorbeeld houtrot tegenkomt tijdens de werkzaamheden is het de timmerman die het houtrot zal verwijderen. Dit kan een timmerman doen door het aanbrengen van een houtrotvuller of door middel van het vervangen van het aangetast hout voor nieuw hout. Een gespecialiseerde timmerman in houtrot kan ook gezien worden als houtrotspecialist.

De werkzaamheden van timmermannen zijn vaak de volgende:

Repareren en monteren van deuren, vloeren, kozijnen, daken, trappen, plafonds, wanden, vensterbanken en/of andere (houten) constructies, bestuderen van schetsen, tekeningen, bestekken en bouwplannen ter voorbereiding op het daadwerkelijke timmerwerk, controleren van deugdelijkheid en conditie van bestaande constructies (met behulp van onder andere waterpas en winkelhaak), bepalen van afmetingen en afstanden met hulpmiddelen als meetlint, potlood, duimstok en krijt, op maat zagen van houten platen en balken met (elektrisch) gereedschap, aan elkaar bevestigen van bouwmaterialen met behulp van spijkers, schroeven, bouten etc., afwerken van aansluitingen en naden (bijvoorbeeld met plinten of kit), verrichten van onderhoudswerkzaamheden aan panden, zoals verhelpen van lekkage en aanbrengen van waterslagen.

Snel en gemakkelijk een vakman voor jouw klus

Plaats jouw klus