Fix snel
je Isoleren

Op FixAway vind je jouw Isoleren razendsnel.

Of het nu om een normale of een spoedklus gaat, een Isoleren via FixAway betekent gegarandeerde kwaliteit. Elke vakman die jij nodig hebt voor jouw klus staat ingeschreven bij de KvK en wordt door FixAway gescreend. Zo ook de Isoleren voor jouw klus. Met FixAway kom je dus niet voor verassingen te staan als het gaat om kwaliteit, tarief of beschikbaarheid.

Isoleren zorgt ervoor dat het energieverbruik in de woning daalt. Dit heeft grote gevolgen voor je portemonnee, maar een goed geïsoleerde woning zorgt ook voor meer comfort. En dus meer woonplezier. Verschillende plekken in een woning zijn te isoleren. Dit zijn het dak, de muur, het plafond, de vloer en de ramen met kozijnen.

Dakisolatie kan via de binnenkant, maar ook via de buitenkant. Vanaf de buitenkant beginnen? Dan moet de gehele dakbedekking vernieuwd worden. Hoe het dak geïsoleerd moet worden, hangt af van het type dak. Een plat dak isoleer je anders dan een schuin dak. Gebruik je de zolder niet? Dan is het verstandiger om de zoldervloer te isoleren. Dit scheelt enorm in volume, waardoor je weer efficiënter warmte wint.

Muurisolatie voorkomt dat er veel warmte in de woning verloren gaat. Je kunt verschillende muren in de woning isoleren. De buitenmuur, binnenmuur en/of de spouwmuur. De duurste variant van isoleren is de buitenmuur. Dit komt omdat hiermee ook het uiterlijk van de woning verandert. Extra kosten die je dan maakt is de afwerking die de woning er weer mooi laat uitzien. Spouwmuurisolatie is goedkoper. Het voordeel hiervan is dat je geen ruimte verliest. Je spuit gewoon de spouwmuur vol met isolatiemateriaal.

Binnenmuurisolatie zorgt ervoor dat je ruimte in de woning verliest. Maar als het zorgt voor een veel lagere energierekening, is dat het wellicht toch waard.

Vloerisolatie kan vanaf de boven- en onderkant. Vanaf de onderkant is dat bijvoorbeeld via een kruipruimte of kelder. Vloerisolatie vanaf de bovenkant is lastiger, omdat je rekening moet houden met leidingen. En uiteraard moet je je hele vloer openbreken en dat is het niet altijd waard. Vloerisolatie is weer wel de moeite waard als je tóch al denkt aan het leggen van vloerverwarming.

Via de ramen gaat veel warmte verloren. Vooral als het enkel glas is en/of de kozijnen van hout zijn. Om ramen goed te isoleren kun je het beste kiezen voor triple glas of HR +++ glas. In oudere woningen is dat niet altijd mogelijk. Wil je daar ramen vervangen, dan moeten ook gelijk de kozijnen eruit. En is de woning nóg ouder, dan is zelf dat niet mogelijk, omdat de kozijnen ook zo zijn gemaakt dat het de woning voorziet van ventilatie.

Snel en gemakkelijk een vakman voor jouw klus

Plaats jouw klus