Fix snel
je Schoorsteenveger

Op FixAway vind je jouw Schoorsteenveger razendsnel.

Of het nu om een normale of een spoedklus gaat, een Schoorsteenveger via FixAway betekent gegarandeerde kwaliteit. Elke vakman die jij nodig hebt voor jouw klus staat ingeschreven bij de KvK en wordt door FixAway gescreend. Zo ook de Schoorsteenveger voor jouw klus. Met FixAway kom je dus niet voor verassingen te staan als het gaat om kwaliteit, tarief of beschikbaarheid.

Wat doet een schoorsteenveger precies? Vaak wordt gedacht dat het werk van een schoorsteenveger niets meer is, dan het vegen van het rookkanaal in woningen. Een schoorsteenveger kan je echter ook van advies voorzien! Laat je bijvoorbeeld adviseren over de mogelijkheden om vogels buiten de schoorsteen te houden. In het voorjaar zoeken vogels naar een beschutte plek om aan de bouw van hun nest te beginnen. De schoorsteen kan hier een geschikte plek voor zijn. Ook kan een schoorsteenveger advies geven, wanneer je het rookkanaal wilt verleggen of aan wilt sluiten op een nieuwe kachel. In de basis focust een ervaren schoorsteenveger zich vanzelfsprekend wel op de reiniging van rookkanalen.

Voor brandpreventie is het verstandig om jaarlijks een schoorsteenveger je schoorsteen te laten schoonmaken. Schoorsteen vegen doe je eigenlijk om twee belangrijke redenen, namelijk om te controleren of je op de juiste manier brandt en om roetbranden te voorkomen. Roet in de schoorsteen vergroot de kans op schoorsteenbrand, daarnaast kunnen er ook verschillende milieuonvriendelijke gassen vrij komen. Het is dus van belang om je schoorsteen minimaal 1 keer per jaar te laten vegen. Het laten vegen van je schoorsteen duurt ongeveer 10 á 30 minuten. Tijdens de klus wordt de schoorsteengeveegd en zullen roetdeeltjes uit de schoorsteen in de haard of kachel terechtkomen. Op het moment dat de kachel of haard op de juiste manier is geïnstalleerd zal er tijdens het vegen niet veel roet vrij komen. Voor de verzekering is het belangrijk om een bewijs te vragen dat de schoorsteen is geveegd door een schoorsteenveger. Zo kan je bij schoorsteenbrand aantonen dat de schoorsteen geveegd is.

Snel en gemakkelijk een vakman voor jouw klus

Plaats jouw klus